2010. június 17., csütörtök

Adósságrendező hitel tudnivalók...

Az adósságrendező hitel: A hiteleknek többféle típusa van. A hitel lehet pl. szabad felhasználású hitel, vagy lehet akár jelzálogalapú hitel, vagy maga az adósságrendező hitel stb. A bankok feladata rendkívül sokrétű. A betétgyűjtés mellett a bankok másik legfőbb tevékenysége az adósságrendező hitel és egyéb hitelek nyújtása a kérvényező személyek felé. Ha egy adott kereskedelmi bankhoz hitel, pl. adósságrendezési hitel keretében fordulunk, akkor bizonyos papírok kitöltése után a bank az adott ügyfélnek pénzt ad. Ez az összeg különféle lehet, a pár 100 ezer Ft-os összegtől egészen a több millió Ft-os banki kölcsönig. Az ügyfeleknek a bankoktól kapott hiteleket vissza kell fizetniük természetesen, de csak később.

A levélben feltüntetett összeg tehát, már alapba magába foglalja a kamatot és a felszámolási díjat is, éppen ezért ezzel külön nem kell még kalkulálnunk, és utólagos számításokat végeznünk. Az adósságrendezési hitel kérése előtt is szükséges valamilyen fedezet. A bankoknak ugyanis az adott hitelfelvevő ügyféltől biztosítékot kell kérni. Ha az illető nem képes a későbbiekben pl. a kért adósságrendező hitelt visszafizetni, akkor a bank a biztosítékból elégíti ki a magát. Az adósságrendező hitel lehet lakossági és vállalkozói is természetesen. A legtöbb kereskedelmi bank a lakossági adósságrendezési hitel és a vállalkozói adósságrendező hitel között különbséget tesz sok részben, éppen ezért ez a két típusú adósságrendezési hitel elkülönítve van kezelve az adott bankon belül.

A visszafizetés havi törlesztés útján történik. A kamat persze jelen van a visszafizetéskor. Ha adósságrendező hitel mellett döntünk akkor mindenképpen tudakoljuk meg, hogy milyen futamidőre és mekkora kamatra számíthatunk, ugyanis ez a későbbi években nagyon fontos lehet. Az adósságrendező hitel kamata általában kissé magasabb, mint pl. a betétekhez tartozó banki kamatok. Csak úgy, mint a legtöbb hitel esetében, az adósságrendező hitel esetében is van lehetőség olyan módú visszafizetésre, hogy amikor az adott hitel lejár, akkor a bizonyos kamattal megtoldva egyben fizessük vissza a korábban kapott összeget. Az adósságrendezési hitel esetében is, a törlesztendő részletek, a kamat, és az egyéb felszámolási díjakat tartalmazzák. Ezt a törlesztő részlet összeget, amelyet be kell havonta fizetni, számlán kapjuk az adott banktól.

A hitel a vállalkozások esetében általában, beruházási hitel, folyószámlahitel illetve forgóeszköz hitel szokott lenni, míg a személyi hitel az maga az adósságrendező hitel, vagy szolgáltatásokhoz és áruk vásárlásához köthető hitelek. Az adósságrendező hitel kérése előtt tisztázni kell a futamidőt és a kamatokat. A kamat különféle mértékű lehet. Minél hosszabb távra van felvéve a hitel, annál nagyobb lesz az adott törlesztő részletre eső többletösszeg a kamat emelkedése révén. Az adósságrendező hitel csak úgy, mint a más típusú hitelek, lehet rövid, közepes és hosszúlejáratú hitel. A legtöbb adósságrendező hitel Magyarországon a középlejáratú hitel keretébe tartozik, amelynek lejárati ideje pontosan 1-5 év között mozog.

1 megjegyzés:

  1. Pénzügyi válságban van, és pénzt keres saját vállalkozásának megkezdéséhez vagy számláinak kifizetéséhez? Mindannyian alacsony típusú, 2% -os kamatozású hiteleket alkalmazunk, e-mailben a (TRUSTLOAN88@GMAIL.COM) vagy a WhatsApp Us webhelyre. a +1 443 281 3404 telefonszámon

    VálaszTörlés